Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

Όπως έχω πει, αγαπώ να μοιράζομαι!

Την εβδομάδα που πέρασε μοιράστηκα με δυο φίλες μια αγαπημένη μυρωδάτη και πολύ έυγευστη συνταγή: "Πρασοτηγανιά με φέτα"
Η Κ., φτασμένη μαγείρισσα και η ίδια ακολούθησε τις οδηγίες και απο εκείνη την ημέρα, η συνταγή αυτή ανήκει επίσης στις αγαπημένες της!


"Πρασοτηγανιά με φέτα" λοιπόν, που προετοιμάζουμε ως εξής:
  Υλικά
- 1 κιλό χοιρινό μπούτι κομμένο σε λωρίδες φαρδιές
- 1/3 της κούπας ελαιόλαδο
- 5 μεσαία πράσα - μόνο το άσπρο μέρος
κομμένα σε ροδέλες (όσο πλατύ είναι ο δείκτης μας)
- 3 μεσαία καρότα κομμένα σε λεπτές ροδέλες
- 1/2 κούπα λευκό κρασί
- 1/2 λεμόνι (τον χυμό του)
- 200 γρ φέτα σε κύβους (τουλάχιστον!)
- Αλάτι, 1/2 κ.γ. ρίγανη, μια πρέζα πιπέρι
 Προετοιμασία
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε τα καρότα και τα πράσα αλατίζοντας τα ελάχιστα για να απελευθερώσουν τα υγρά τους.
Τα τοποθετούμε σε πιάτο και στη συνέχεια στο ελαιόλαδο ροδίζουμε καλά το κρέας, αφού συμπληρώσουμε λίγο ακόμα αλάτι.
Σβήνουμε με το κρασί και χαμηλώνουμε λίγο τη θερμοκρασία.
Προσθέτουμε νερό ώσπου να σκεπαστεί ίσα ίσα το κρέας και μαγειρεύουμε ώσπου να μαλακώσει.
Προσθέτουμε τα καρότα και τα πράσα, ανακινούμε για να αναμιχθούν ομοιόμορφα στην κατσαρόλα και ρίχνουμε το πιπέρι.
Τοποθετούμε ομοιόμορφα τη φέτα, προσθέτουμε τη ρίγανη κι αν έχουν σωθεί τα υγρά ώστε να έχουμε μια ελαφριά σάλτσα, κλείνουμε τη θερμοκρασία και αποσύρουμε.

Σερβίρουμε το μυρωδάτο φαγητό μας με ρύζι μακρύκοκκο βρασμένο ή πατάτες βραστές.
Αυτοί είναι οι ιδανικοί συνδυασμοί για να αναδειχθεί η ποικιλία των αρωμάτων και των γεύσεων του πιάτου μας!

Δοκιμάστε τη!

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου