Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Πρώτη φορά σε Διαγωνισμό Μαγειρικής! Στον  ετήσιο Διαγωνισμό της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κρήτης που πραγματοποιήθηκε στο Ρέθυμνο τον Νοέμβριο 2013. Μια από τις δράσεις της Λέσχης Αρχιμαγειρων για την ανάδειξη της Κρητικής Κουζίνας. 
Για εμένα και τον Γιάννη που εκπροσωπήσαμε την Cretan Miracle Diet & Cuisine ήταν μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εμπειρία, μια χαρούμενη διαδικασία ανάμεσα σε αγνά κρητικά προϊόντα, σε  συνταγές, μυρωδιές, σκούφους, ποδιές σεφ, τους κ.κ. Αρχιμάγειρες της Λέσχης και το κοινό που περίμενε τις νέες γευστικές προτάσεις και ιδέες των συμμετεχόντων στον Διαγωνισμό που θα άγγιζαν την αυθεντική παράδοση μας ή με σεβασμό στην παράδοση μας θα αναδείκνυαν κάτι νέο, κάτι διαφορετικό, κάτι δημιουργικό! 

Η απόφαση για το ποιές συνταγές θα εκτελούσαμε στο Διαγωνισμό διήρκεσε λίγα μόλις λεπτά γιατί η εποχή έφερε στο μυαλό συγκεκριμένα υλικά:
Για την κατηγορία : "Πίτες" επιλέξαμε τη δική μου πρότυπη συνταγή με τίτλο "Γλυκιά, στριφτή και αχνισμένη! Μια πίτα με χειροποίητα φύλλα με άρωμα στακοβούτυρου και μια ισορροπημένη γευστικά γέμιση με βάση την κολοκύθα και το ξινόμηλο!
Για την κατηγορία "Ψάρι με χόρτα" επιλέξαμε τη συνταγή μας με τίτλο "Λαβράκι ψητό με βραστό σταμναγκάθι σε κρίθινη βάση". Άλλη μια ελαφριά γευστική πρόταση με το ψάρι και το χόρτο του μήνα στο επίκεντρο!
Για την κατηγορία "Ζωντανές παρουσιάσεις" στην οποία είχα ένα γνωστό υλικό (φιλέτο κοτόπουλο) κι έπρεπε να επιλέξω έως έξι υλικά απο το παντοπωλείο, σύνθεσα και πρότεινα τη συνταγή με τίτλο "Κοτόπουλο ψητό και μανιτάρια γεμιστά με χόντρο και λαχανικά σε σάλτσα πετιμέζι"! 
Ευχαριστούμε τη Λέσχη Αρχιμαγείρων για την ευκαιρία και την άψογη διοργάνωση, για το καλό κλίμα που δημιούργησε η καλή τους διάθεση και η χαρά για την μαγειρική!


















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου