Κυριακή 4 Μαΐου 2014

Ανοιξιάτικη μυρωδάτη κολοκυθόπιτα

Ανοιξιάτικη Μυρωδάτη Κολοκυθόπιτα

...δεν είναι μόνο ανοιξιάτικη, δεν είναι απλά μυρωδάτη, είναι υγιεινή, είναι για όλες τις ώρες της ημέρας και πανεύκολη στην προετοιμασία!

Αυτή την εποχή δεν είναι εύκολο να διαλέξεις τι να μαγειρέψεις, τα ανοιξιάτικα λαχανικά και φρούτα σε προκαλούν! Προσωπικά έχω αδυναμία ΚΑΙστα κολοκύθια και μάλιστα θυμάμαι ότι η πρώτη μου συνταγή που κατέγραψα στο βιβλίο "Νέα Γενιά και Μαγειρική"  ήταν "Φιογκάκια μακαρόνια με κολοκυθάκια και κρέμα γάλακτος". Άλλη υπόθεση όμως αυτή.


Η κολοκυθόπιτα που σας συστήνω σήμερα είναι χωρίς φύλλο και είχε την τιμητική της στο τραπέζι της Πρωτομαγιάς παρέα με φρέσκο γιαούρτι απο πρόβειο γάλα!

Ας δούμε πως την ετοιμάζουμε!

Υλικά
4 κούπες κολοκύθια μετρίου μεγέθους περασμένα απο τον τρίφτη (μεσαίες τρυπούλες)
1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 μπέικιν
1 μεγάλο κρεμμύρι πολύ ψιλοκομμένο
5 αυγά
1 κούπα ελαιόλαδο
Μια κούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κουταλιές δυόσμο
1/2 κούπα άνιθο ψιλοκομμένο
1 κούπα άσπρο σκληρό τυρί (χρησιμοποίησα ARLA)
1/2 κούπα φέτα
1 κουταλιά αλάτι (εκτός αυτό που θα βάλουμε στα κολοκύθια)
1 κουταλάκι πιπέρι
Σουσάμι

Πως την ετοιμάζουμε.
Τρίβουμε σε τρυπητό τα κολοκύθια και αφού τα αλατίσουμε ελαφριά τα στραγγίζουμε με τα χέρια ώστε να βγάλουν τα υγρά τους. Σε μια μπολιέρα ρίχνουμε τα κολοκύθια, το κρεμμύδι, το μαϊντανό και τα λοιπά μυρωδικά, το ελαιόλαδο, τα τυριά, το αλάτι και το πιπέρι και σε άλλη μπολιέρα ανακατεύουμε τα άλευρα και το μπέικιν. 
Ενώνουμε τα δύο διαφορετικά μίγματα σε μια μπολιέρα και ανεκατεύουμε καλά με κουτάλι ώστε να αναμειχθούν ομοιόμορφα. 
Σε μπολιέρα χτυπάμε τα αυγά, πρώτα τα ασπράδια και μετά ρίχνουμε έναν έναν τους κρόκους. Ενσωματώνουμε στο τέλος τα αυγά και με απαλές κινήσεις με το κουτάλι αναμειγνύουμε για να έχουμε μια αφράτη πίτα.
Λαδώνουμε ένα ταψί και τοποθετούμε σε αυτό το μίγμα μας. Ισιώνουμε την επιφάνεια με λάδι με μια σπάτουλα ή κουτάλι και πασπαλίζουμε πολύ σουσάμι.
Προθερμαίνουμε για 15 λεπτά τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς στην ένδειξη αερόθερμο και ψήνουμε την πίτα μας έως να χρυσίσει η επιφάνεια και να είναι στεγνό το μίγμα.
Τοποθετούμε το ταψί να κρυώσει πάνω σε σχάρα  και ραντίζουμε την επιφάνεια ελαφρά με λίγο νερό.
Συντηρούμε απο τη δεύτερη μέρα (αν μείνει!) στο ψυγείο σε κλειστό μπολ ώστε να κρατήσει τα αρώματα της.

Καλή όρεξη!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου