Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

ΓΥΡΩ ΓΥΡΩ ΟΛΟΙ στο 1ο Παγκρήτιο Παιδικό Φεστιβάλ στην Κρήτη

  "ΓΥΡΩ ΓΥΡΩ ΟΛΟΙ" 

ήταν ο τίτλος του 1ου Παγκρητίου Παιδικού Φεστιβάλ που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία  από τις εκδόσεις ΙΤΑΝΟΣ και την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης στο Τεχνόπολις στην Αμμουδάρα Ηρακλείου. 

Οι δωρεάν παιδικές εκδηλώσεις  περιελάμβαναν βιβλιοπαρουσιάσεις, θέατρο, κινηματογράφο, μακιγιάζ, χορευτικά και ένα σωρό δραστηριότητες κι έκαναν το ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ να μοιάζει με αναστατωμένη κυψέλη αφού τα παιδάκια μας τριγυρνούσαν για ένα ολόκληρο Σαββατοκύριακο ξέγνοιαστα ασφαλή και πολύ πολύ χαρούμενα!!!

Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε το πρόγραμμα του Φετιβάλ 

Πολύ πολύ χαρούμενες ήταν και όλες οι μαμάδες αφού γιόρτασαν τη Γιορτή της Μητέρας απολαμβάνοντας τον ζεστό ήλιο, τον καφέ, την κουβεντούλα μαζί με τα παιδάκια και τις φίλες, τους φίλους τους!

Χρόνια Πολλά λοιπόν στις Μαμάδες !!!

Τι σχέση έχουν όμως όλα αυτά με τη μαγειρική και μ εμάς; Εμμμμ πως! η μαγειρική, η γαστρονομία, η γευσιγνωσία χωρούν παντού και έχουν σχέση με όλα!!!

Το παιδικό φεστιβάλ λοιπόν περιλάμβανε και λίγο απ όλα αυτά! 

Ναι, μάλιστα! η Cretan Miracle Diet & Cuisine πραγματοποίησε μια εκδήλωση που κατά την ομολογία και την θερμή συμμετοχή των μικρών παιδιών και των γονιών τους που έμειναν μαζί μας σε όλη τη διάρκεια, ήταν πολύ πολύ ενδιαφέρουσα. 

Για εμάς στην οικογένεια της Cretan Miracle ήταν χαρά!!!

Ήταν μια ευκαιρία να μοιραστούμε την αγάπη μας για την Κρητική Διατροφή, τη μαγειρική και τις γεύσεις με τα παιδιά στα πλαίσια του προγράμματος μας με τίτλο:

"Τι σχέση έχει η Φιλαναγνωσία με τη Γευσιγνωσία;" 

Αυτή την ωραία σχέση λοιπόν ανακαλύψαμε με τα παιδιά  μέσα απο ωραίους διαλόγους, μέσα από τις τυφλές γευσιγνωσίες, μέσα απο το διαδραστικό παιχνίδι των καρτών, μέσα απο την παρασκευή της "Κρητικής Πίτσας" και μέσα απο την ανάγνωση του παραμυθιού "Ο Αφρατούλης στον Λαχανόκηπο" της νέας φίλης μας Ειρήνης Μαθιουδάκη.

Ήταν μια εμπειρία μαγική όπως κάθε μια με τα παιδιά που κάθε φορά σε εκπλήσσουν και που ενώ τα έχεις κοντά σου με την αγωνία να τους μάθεις κάποια νέα χρήσιμα πράγματα, στο τέλος έχεις μάθει άλλα τόσα απο αυτά!

Θέλω εκ μέρους της οικογένειας της Cretan Miracle και προσωπικά μέσα απο την καρδιά μου να συγχαρώ την φίλη μου Κάλλια Δετοράκη που εμπνεύστηκε το Φεστιβάλ - όπως και τόσα άλλα υπέροχα πράγματα και μαζί να συγχαρώ όλους τους συνεργάτες της που τη στηρίζουν ώστε να κάνει όσα εμπνέεται πραγματικότητα για όλους εμάς και εσάς που στο τέλος τα απολαμβάνουμε!!! Συγχαρητήρια στις Εκτυπώσεις Δετοράκη και στον Εκδοτικό Οίκο "ΙΤΑΝΟΣ" και σας ευχαριστούμε για την ωραία συνεργασία!

Για την Φίλη μου την Ειρήνη Μαθιουδάκη, τη συγγραφέα του βιβλίου "Ο Αφρατούλης στον Λαχανόκηπο" έχω να πω απλά ότι τη συγχαίρω και ότι νιώθω τυχερή που τη γνώρισα, τόσο φρέσκια, με τόση ευαισθησία και ταλέντο! Της εύχομαι απο καρδιάς να έχει πάντα τόση καλή ενέργεια και έμπνευση για να δημιουργεί! Πάντως με τον Αφρατούλη της Ειρήνης θα κάνουμε πολύ καιρό παρέα και θα είναι πάντα ο αγαπημένος βιβλιοφίλος μας μιας και πρώτο αυτόν επιλέξαμε για το πρόγραμμα μας με τίτλο 

 "Τι σχέση έχει η Φιλαναγνωσία με τη Γευσιγνωσία;"




 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου