Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Ομελέτα με κολοκύθια και μανιτάρια

Ομελέτα με κολοκύθια και μανιτάρια  

 


...άντε πάλι με τα κολοκύθια! 
αυτή τη φορά όμως κάνουν παρέα με μανιτάρια φρέσκα portobello, ρίγανη και λεμόνι σε ομελέτα με ένα ολόκληρο αυγό και τρία ασπράδια! 

Η ομελέτα είναι πανεύκολη στην προετοιμασία της, θρεπτική και γαυστικότατη. 
Τα αυγά που αποτελούν τη βάση της αγκαλιάζουν με την ίδια αγάπη όποιο υλικό κι αν επιλέξουμε, αναλόγως την εποχή και την όρεξη μας.

 Και μιας και ο Μάιος μας χαρίζει τόσα φρέσκα αρωματικά λαχανικά δεν έχουμε παρά να διαλέξουμε και να ετοιμάσουμε μια ομελέτα για πρωινό ή ελαφρύ μεσημεριανό, βραδυνό.

Στη συγκεκριμένη ομελέτα, σημειώνουμε πως τα μανιτάρια έχουν πολλές ευεργετικές για τον οργανισμό μας ιδιότητες και δεν είναι καθόλου τυχαίο που εμφανίζονται στα παραμύθια ως "μαγικά". 
Τα κολοκύθια ομοίως είναι λαχανικά θρεπτικά ενώ τα λόγια πληθαίνουν αν μιλήσουμε για τα αυγά που η συνετή χρήση τους στην κουζίνα και στη ζαχαροπλαστική μας χαρίζουν επίσης πολλά θρεπτικά στοιχεία. Επίσης δεν είναιτυχαίο που το αυγό καθημερινά έχει θέση στις πρώτες τροφές των βρεφών.

Και τα τρία μαζί καλύπτουν πολλές ανάγκες του οργανισμού μας ενώ ταυτόχρονα δημιουργούν ένα πολύ ελαφρύ πιάτο.

Συνοδέψτε την ομελέτα με τυρί φέτα  ή προσθέστε την σε αυτή!


Υλικά:
1 αυγό και τρία ασπράδια αυγού επιπλέον
3 μεσαία μανιτάρια φρέσκα portobello κομμένα κάθετα σε πολύ λεπτές φέτες
2 μεσαία κολοκύθια κομμένα κάθετα σε λεπτές φέτες
1/2 κούπα λεμόνι
Αλάτι 
Πιπέρι 
Ρίγανη

Εκτέλεση
Χτυπάμε σε μπολ το αυγό και τα ασπράδια.
Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε μισή κούπα νερό σε υψηλή θερμοκρασία και ρίχνουμε σε αυτό τα μανιτάρια και τα κολοκύθια. Αλατίζουμε και σκεπάζουμε για λιγα λεπτά. Αφού σωθούν τα υγρά ρίχνουμε μια κουταλιά ελαιόλαδο και ανακατεύουμε ώστε να σοταριστούν ελαφρά. Ρίχνουμε τα χτυπημένα αυγά και ανακινούμε ώστε να αναμειχθούν ομοιόμορφα.
περιμένουμε 3 λεπτά ώσπου να ψηθεί η ομελέτα και με τη βοήθεια ενός πιάτου τη γυρνάμε και την ψήνουμε για άλλα 3 λεπτά και απο την άλλη πλευρά.
Σερβίρουμε αφού προσθέσουμε πιπέρι  και λεμόνι!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου