Μια μέρα με πονόδοντο -
Δεν φτάνει λοιπόν ο πόνος, δεν φτάνει που έπρεπε να είμαι στο γραφείο και δεν ήμουν δεν φτάνει και το μούδιασμα που θύμιζε εγκεφαλικό, είχα και το θέμα του φαγητού!
Τι να φάς λοιπόν όταν δεν μπορείς να μασήσεις; και μάλιστα όταν συνίσταται να αποφευχθούν τα γαλακτοκομικά;
Μόλις το σκέφτηκα έριξα μια ματιά στην κουζίνα, στο ψυγείο, στην τροφιμαποθήκη και το προσωπικό μου μενού για την ημέρα διαμορφώθηκε ως εξής:
Πρωινό: Φρουτόκρεμα με βρώμη και άρωμα πορτοκάλι!
Ζεσταίνουμε τέσσερις κουταλιές βρώμη σε 6 κουταλιές νερό και αφήνουμε σε μπολάκι να τραβήξει. Λιώνουμε στο μπλέντερ μισό πράσινο μήλο και μια ολόκληρη μπανάνα αφού προσθέσουμε και τον χυμό απο ένα πορτοκάλι.
Ενώνουμε τα δύο μίγματα, αδειάζουμε σε πιάτο και πασπαλίζουμε λίγο κανέλλα.
Απολαυστικό, δροσερό, υγιεινό, θρεπτικό και χορταστικό! Άσε που ήταν και ολόγλυκο!!!
Μεσημεριανό: Κουνουπίδι πουρέ με ψιλοκομμένη γαλοπούλα!
Αυτό έγινε ακόμα πιο εύκολα γιατί το κουνουπίδι ήταν ήδη βρασμένο! Το πολτοποίησα με ένα πηρούνι, πρόσθεσα αλάτι, ελαιόλαδο, λεμόνι και 2 φέτες γαλοπούλα πολύ ψιλοκομμένες. Δεν αντιστάθηκα στο παξιμάδι, το έβρεξα καλά και το ευχαριστήθηκα!
Απογευματινό: Μια μπανάνα!
Βραδυνό: Στραπατσάδα με άρωμα ρίγανη!
Ζεσταίνουμε καλά δυο κουταλιές ελαιόλαδο στο τηγάνι και ψήνουμε το τρίμμα απο μία μεγάλη ώριμη ντομάτα αλατίζοντας το. Προσθέτουμε μια πιπεριά κίτρινη (κέρατο) ψιλοκομμένη. Χτυπάμε έναν κρόκο και δύο ασπράδια (όπως έκανα εγώ) ή δύο - τρία αυγά ολόκληρα και αφού έχει ψηθεί η ντομάτα και η πιπεριά τα προσθέτουμε κι αυτά στο τηγάνι. Ανακατεύουμε ελαφρά, προσθέτουμε λίγο πιπέρι και ρίγανη, αναποδογυρίζουμε και αναποδογυρίζουμε ξανά.
Αντί σαλάτα το συνόδεψα με δύο ξυσμένα αγγουράκια!
...κι επειδή πεινούσα λίγο ακόμα ετοίμασα και ήπια μια κανελάδα για να μου περάσει ;)))
Η οικογένεια πάντως απόλαυσε χοιρινές μπριζόλες με πατατούλες τηγανητές και σαλάτα!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου